Backa 

Blue Oceans

Läs mer:
Support
Statistik
Nyckeltal
CRM
Leadsgenerator
Blue Oceans
Kassasystem
Nyhetsutskick
Ekonomi
Hemsidor
Utbildning
Minimera

Blue Oceans

Hur hittar man en Blå Ocean där konkurrensen är irrelevant?

Vi håller på med en undersökning där vi kommer fråga 4 olika målgrupper vad de tycker är viktigt när det gäller golf, andra fritidsintressen, andra aktiviteter som konkurrerar med deras tid.

Grupp 1 är de som idag är golfare

Grupp 2 är de som har varit golfare men som lagt av olika anledningar

Grupp 3 är de som aldrig varit golfare men som skulle kunna tänka sig det för det verkar roligt

Grupp 4 är de som aldrig varit golfare och egentligen inte tycker att golf är något för dem

Målet är att eliminera det som är viktigt för en ganska liten del av de befintliga golfarna för att locka till sig de som inte lägger några pengar på golf. Se figur nedan.

I stort sett alla undersökningar som är gjorda idag går ut på att fråga de befintliga kunderna vad de tycker om skicket på greenerna osv. Detta leder bara till att man kortsiktigt kan öka marknadsandelarna i konkurrens med de befintliga anläggningarna.

Med hjälp av Blue Ocean tänket så tar man ett betydligt större grepp och har chansen att skapa en egen marknad med betydligt högre marginaler och under en längre tid.

Ett exempel på detta är Träningskedjan Curves som är världens mest snabbväxande Franchise kedjan alla branscher alla kategorier. Hur ser ett gym ut idag? De vänder sig till både män och kvinnor. De har ett omfattande utbud av fria vikter, avancerade maskiner, fitnesspass. Instruktörer och personliga tränare. Stora ytor med gymlokal, omklädningsrum, dusch och bastu. På dessa gym är det mycket med fokus på att se bra ut och med speglar överallt blir den egna kroppen väldigt exponerad. Ett pass tar oftast minst en timme. Ett alternativ till att träna på gym är att träna hemma. Det är mycket billigare och betydligt mindre exponering men utbudet är ganska litet, instruktörer som peppar saknas samt att det är lättare att hitta ursäkter för att inte träna. En kombination av fördelarna med ett vanligt gym och att träna hemma är Curves. Curves är bara för kvinnor, man har 10-12 hydrauliska maskiner i en cirkel. Mellan varje maskin finns en Aerobicsmatta där man kör pulsövningar. Totalt tränar man 30 min och med hjälp av att du i stort sett aldrig vilar så förbränner man tillräkligt många kalorier samtidigt som man tränar musklerna på ett skonsamt sett. Det finns inga speglar. Eftersom man får köra övningarna under en bestämd tid så blir det aldrig någon väntan. Man kliver bara in någonstans i cirkeln där det finns en ledig plats. Curves har alltså skapat ett unikt koncept som eliminerat det som den stora massan av kvinnor inte behöver och samtidigt skapat förutsättningar som inte finns på vanliga gym

Även om golfklubbarna kanske inte ska vara separerade mellan kvinnor och män så finns det många tips att hämta.

Hem   |   Om oss   |   Tjänster   |   Produkter   |   Öka intäkterna   |   Nyhetsbrev   |   Fjärrstyrning   |   Kontakt
Golfsolutions i Mälardalen AB  |  Kämpevägen 29, 175 68 Järfälla  |  0733-834535  |  johan@golfsolutions.se
Copyright 2024 Golfsolutions